Transferhulpmiddelen

Zorgverlening vindt plaats in zeer uiteenlopende omgevingen. Thuiszorg, revalidatiecentra, verpleeghuizen en klinieken voor acute zorg zijn enkele voorbeelden. AG Wooncomfort is ervan overtuigd dat een gevoel van veiligheid en welzijn bijdraagt aan effectieve zorg. Onze til-en transferhulpmiddelen worden ontwikkeld in nauwe samenwerking met industrieel ontwerpers, revalidatiemedewerkers en gebruikers. Binnen de visie van AG Wooncomfort staat de kwaliteit van leven van de cliënt centraal. De cliënt is altijd de drijfveer voor ontwikkelingen en innovaties in ons assortiment.

Transferhulpmiddelen

Wanneer verplegend personeel of mantelzorg een patiënt moet verplaatsen kan dit vaak veel belasting op de rug geven. Om uw lichaam te ontlasten en de veiligheid voor de patiënt te bewaken is het erg belangrijk om transferhulpmiddelen te gebruiken. De zelfredzaamheid van patiënten zal met behulp van transferhulpmiddelen ondersteund worden. Transferhulpmiddelen zijn gemaakt om een veilige en comfortabele transfer- en positioneringshandeling te waarborgen.

 

In het geval van weinig ervaring met het gebruik van transferhulpmiddelen is moet het verplaatsen van de patiënt met twee personen uit te voeren. Het is belangrijk dat het hoofd van de patiënt ondersteund wordt tijdens het verplaatsen. Met transferhulpmiddelen mag een patiënt nooit opgetild worden. Dit kan zorgen voor gevaarlijke situaties. Het verschuiven van patiënten is veiliger en minder belastend voor de verzorgende. Gebruik een persoonsgebonden transferhulpmiddel en zorg voor een goede hygiëne om het risico op kruisbesmetting te voorkomen. Bij ziekte, bloed etc. moet u altijd een persoonsgebonden transferhulpmiddel gebruiken.

 

Glijzeilen

Een glijzeil is een ideaal hulpmiddelen bij het positioneren in en om het bed. Een glijzeil heeft aan de binnenzijde een zeer glad oppervlak waardoor het schuiven hiervan makkelijk gaat. Door gebruik te maken van een glijzeil wordt het schuren langs de huid beperkt en worden de werkzaamheden van de verzorgende vergemakkelijkt. U kunt tijdens het gebruiken van een glijzeil kiezen of u de patiënt duwt of een handeling waarbij u trekt. Geef tijdens het trekken een voorzichtige beweging aan het glijzeil. Trekken is meer belastend voor uw lichaam dan duwen. Om ergonomische gezondheidsredenen heeft duwen de voorkeur.

 

Transferplanken

Een transferplank is een hulpmiddel dat ervoor zorgt dat de ruimte tussen bijvoorbeeld bed, stoel of toilet en de plek waar de persoon naar verplaatst moet worden overbrugt wordt door deze plank. Door een transferplank te gebruiken wordt de overgang van bijvoorbeeld liggen naar zitten eenvoudiger gemaakt. Bij gebruik van een transferplank dient de patiënt wel voldoende armkracht te hebben en rechtop te kunnen blijven zitten. Transferplanken van zijn er in verschillende vormen. De boemerang-vorm maakt het mogelijk om met of zonder hulp zittende transfers te maken. Door de vorm wordt dit eenvoudiger. Daarnaast hebben deze transferplanken handvaten welke zorgen voor steun en veiligheid tijdens het maken van de transfers.

 

Sta op hulpmiddelen

Er zijn verschillende sta op hulpmiddelen die u steun aan bieden wanneer u wilt gaan zitten of op staan. Sta op hulpmiddelen worden gebruikt wanneer ouderen of mindervaliden, zelf kunnen staan en opstaan, maar hier wel ondersteuning bij nodig hebben. Sta op hulpmiddelen zijn ideaal om in staande positie te komen

 

Draaischijven

Een draaischijf vergemakkelijkt de verplaatsing van de ene naar de andere plek doordat de draaischijf meedraait en hierdoor wordt het verplaatsen eenvoudiger. Een draaischijf zorgt er ook voor dat de rug van de verzorgende minder belast wordt bij het verplaatsen. De draaischijf kan namelijk heup- en rugpijn verlichten, hij draait soepel en gemakkelijk 360 graden rond. Draaischijven zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar.

 

Hulpmiddelen voor in de auto

Naast de transferhulpmiddelen zijn er ook verschillende hulpmiddelen geschikt voor het in en uit een stappen in de auto. De Handybar voor in de Auto biedt extra ondersteuning bij het in- en uitstappen van de auto.