Rollator

Een rollator is er in veel uitvoeringen diverse maten kleuren en met verschillende eigenschappen. Omdat er zo veel verschillende rollators zijn is het voor sommige mensen lastig de juiste uit te zoeken. Een rollator is een loophulpmiddel voor binnen en buiten die bij het lopen steun biedt aan mensen die vanwege een lichamelijke beperking slecht ter been zijn.

Rollator Drive Nitro

Vermeiren Rollator Quadri Light

Able2 Rollator Saturn

Rollator MultiMotion Light

Quava rollator rood

Quava rollator carbongrijs

Four-Light rollator wit

Four-Light rollator carbongrijs

Four-Light rollator oranje

Rollator Trollimaster RA60

Track Rollator All-inclusive 4.0

Rollator Torro

Topro Troja 2G Standaard

Topro Troja 2G Wine Red

Topro Troja 2G Wit

Topro Troja 2G blauw

Rollator Handycar

Modelito Classic Xtra rollator

Indoor Rollator Wheelzahead

Driewiel rollator

Shopiroll Rollator

Rollator Nitro Carbon

Rollator MultiMotion Double

Rollator Topro Troja Classic

Let's Go Indoor rollator

Let's Go Out Rollator

Neptune Rollator

Able2 Rollator lichtgewicht blauw

Rollator Kopen? Uitgebreid Assortiment 

Een rollator is een loophulpmiddel voor binnen en buiten die bij het lopen steun biedt aan mensen die vanwege een lichamelijke beperking slecht ter been zijn. Rollators zijn er in veel uitvoeringen, diverse maten, kleuren en met verschillende eigenschappen. Omdat er zo veel verschillende rollators zijn is het voor sommige mensen lastig de juiste uit te zoeken. AG Wooncomfort wil u graag helpen zodat dat u in één keer de juiste rollator koopt die aan al uw eisen voldoet 

Binnen- of buitengebruik?

Voordat u een rollator aanschaft is het vooral belangrijk om te weten of u hem binnenshuis of buitenshuis gaat gebruiken. Of wellicht allebei. 

Rollator voor binnen

Kenmerkend voor binnen rollators is dat het frame gemaakt is van lichtgewicht materiaal. Bovendien zijn ze zeer wendbaar, waardoor u zonder iets om te stoten behendig door uw woonkamer manoeuvreert.

Alle kenmerken voor een binnen rollator op een rij:

 • Zeer licht frame Handremmen
 • Geen zitje, wel mandje en dienblad
 • Uiterst wendbaar
 • Drie of vier kleinere wielen

Rollator voor buiten

Heeft u vooral met langere loopafstanden extra steun nodig? Dan is een rollator voor buiten iets voor u. Ook als u de rollator voor binnen én buiten wilt gaan gebruiken.

Kenmerken zijn:

 • Robuuster frame Grotere wielen
 • Met zitje waarop u onderweg eventjes kunt uitrusten
 • Handig mandje waarin u uw boodschappen kunt vervoeren.

Verschillende soorten rollator, welke kiest u?

Wanneer u weet of u een buiten- of binnen rollator nodig heeft, zijn er binnen die categorieën verschillende soorten rollators. Uw keuze hangt af van uw wensen en behoeften. Om het overzichtelijk te houden, zetten we de categorieën voor u op een rij.

 1. Lichtgewicht Het voordeel van een lichtgewicht binnen- of buitenrollator is dat hij heel handig mee te nemen is. Ze wegen niet veel, dus u tilt hem zonder enige moeite de kofferbak van uw auto in wanneer u hem graag meeneemt op reis. Of over de drempel van uw woning. Het nadeel is dat ze iets gevoeliger zijn voor oneffenheden op de weg.
 2. Driewielrollators Deze lichtgewicht rollator is voornamelijk zeer geschikt voor kleine ruimtes, dus binnen. Hij is zeer wendbaar en heeft een lichtgewicht, maar stevig frame. De driewielrollator valt veelal in de goedkopere prijsklasse en kan net dat extra steuntje bieden dat u nodig heeft. De volgende kenmerken zijn typerend voor een driewielrollator: Hij heeft drie wielen Twee handremmen De handgrepen zijn in hoogte verstelbaar Beschikt over mandje en eventueel tasje Op te vouwen tot plat pakketje
 3. Heavy duty rollators Heeft u een extra sterke rollator nodig, dan is een heavy duty rollator misschien iets voor u. Deze is gemaakt voor ondersteuning van mensen met een hoger lichaamsgewicht. Kenmerken van deze rollator zijn: Extra stevig frame Het extra brede zitje is gemaakt van zacht materiaal. Het mandje hangt onder het zitje Over het algemeen zijn de extra sterke wielen geschikt voor gebruik binnenshuis én buitenshuis. 
 4. Rollator en rolstoel in, één AG Wooncomfort biedt ook een rollator die in een handomdraai om te zetten is in een reisrolstoel. Bent u aan de wandel en u wordt moe of krijgt u pijn? Dan zet u de rollator gemakkelijk en zonder gereedschap om in een rolstoel. Deze rollator kenmerkt zich door de handvaten aan de achterzijde en de comfortabele rugleuning en voetensteunen.

Meer informatie over rollators Heeft u een rollator gezien in onze webshop? Neemt u dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

Wilt u een adviseur spreken? Bel ons vrijblijvend op 043- 852 01 00 (lokaal tarief) of stuur een mail. U bent ook welkom in onze winkel in Gulpen.