Ergonomische hoofdkussens

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten Ergonomische Hoofdkussens. Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren, maar de keuze voor een kussen hangt ook af van je matras en slaaphouding. Ergonomische hoofdkussens zorgen dat je hoofd tijdens het slapen niet te ver voor- of achterover buigt en niet te ver opzij. Het beste zijn hoofdkussens waarop je hoofd in een min of meer rechte lijn ligt met je ruggengraat. Ook bij de keus voor de juiste matras is dit belangrijk.

  • Bij de keus voor het juiste hoofdkussen is je favoriete slaaphouding belangrijk. Slaap je op je rug, zij of buik?
  • Rugslapers moeten erop letten dat het kussen wat hoger is in de nek dan bij het achterhoofd. Is het kussen te dik bij het achterhoofd, dan buigt het hoofd te ver naar voren, met een te dun te ver naar achteren.
  • Zijslapers met brede schouders hebben een dikker kussen nodig. Voor zijslapers is het extra belangrijk dat hun schouders niet op het kussen liggen, maar er tegenaan. Het kussen begint dus boven de schouder.
  • Buikslapers zijn het best af met een heel dun kussen. Want op je buik lig je al in een onnatuurlijke en oncomfortabele positie. Met een dun kussen belemmer je je ademhaling het minst.

Kussen Jantje

Hoofdkussen Medizon

Harley hoofdkussen

Losse hoes Harley hoofdkussen

Harley Comfort hoofdkussen

Harley Comfort hoofdkussen - SuperSoft