Bedhekken

Een bedhek biedt oplossingen. Heeft u moeite met uit bed komen? Of valt u wel eens uit bed? Dan biedt een bedhek of bedsteun  uitkomst. Bedhekken zorgen voor veiligheid in en om het bed, beidt hulp bij het opstaan en bevorderd ook de mobiliteit bij ouderen. Vooral bij ouderen kan dit een meerwaarde zijn.

Buiten dat u zich veilig moet voelen in uw bed zijn bedhekken ook functioneel om doorliggen te voorkomen. U kunt zich bijvoorbeeld optrekken om te gaan zitten of om te gaan verliggen in bed. Het langdurig in een en dezelfde houding zitten of liggen kan namelijk decubitus veroorzaken, een beschadiging van de huid. Door een bedhek te plaatsen kan dit voorkomen worden.

Verstelbaar bedhek

Bedsteun Mobility

Bedsteun Econorail

Bedsteun Advantage

Bedbeugel Bedcane

Bedsteun Solid

Transferbeugel Easyrail

Transferbeugel Easyleaver

Transferbeugel Easyrail Dubbel

Bedhekken voor senioren

Heeft u moeite met uit bed komen? Of valt u wel eens uit bed? Dan biedt een bedhek of bedsteun uitkomst. Een bedhek zorgt voor veiligheid in en om het bed beidt hulp bij het opstaan en bevorderd ook de mobiliteit bij ouderen. Vooral bij ouderen kan dit een meerwaarde zijn. Buiten dat u zich veilig moet voelen in uw bed is een bedhek ook functioneel om doorliggen te voorkomen. U kunt zich bijvoorbeeld optrekken aan het bedhek om te gaan zitten of om te gaan verliggen in bed. Het langdurig in een en dezelfde houding zitten of liggen kan namelijk decubitus veroorzaken, een beschadiging van de huid. Door een bedhek te plaatsen kan dit voorkomen worden.

Inklapbaar en verstelbaar bedhek

Indien het primaire doel het niet uit bed vallen is, dan is het Verstelbaar Bedhek van Stander aan te bevelen. Dit bedhek is geschikt voor alle bedden, mits het bed geen bedplank heeft waar het matras te diep invalt, het Verstelbaar Bedhek zal dan niet meer naar beneden geklapt kunnen worden. Dit verstelbare bedhek is op 2 manieren te gebruiken, als handgreep om gemakkelijk in en uit bed te stappen en als bedhek ter voorkoming van valpartijen. Vanuit bed is het bedhek gemakkelijk uit te schuiven naar 86 en 107 cm. Het bedhek kan aan beide zijden van het bed bevestigd worden, en naar beneden geklapt worden. Met een dubbele veiligheidsriem is het bedhek aan het bed te bevestigen.

Let op dat voor alle bedhekken en -steunen geldt dat als het bed een verstelbare bodem heeft, deze bevestigd moeten kunnen worden op een gedeelte dat niet versteld wordt en horizontaal blijft.

Als het doel is om hulp te krijgen bij het in en uit bed stappen, dan kan er gekozen worden voor een bedsteun of bedbeugel. Sommige bedsteunen kunnen worden ingeklapt, zodat deze bijvoorbeeld mee op reis genomen kunnen worden. Daarnaast biedt het merk Stander bedsteunen en bedhekken die zeer gebruiksvriendelijk zijn. Zo hebben deze allen een opberghoes die over de steun kan worden geschoven, waarin spullen opgeborgen kunnen worden en zo dicht bij de hand zijn. Dit zorgt voor een comfortabel en veilig gevoel in bed.

Bedhekken voor boxsprings

Eigenlijk zijn alle bedhekken en bedsteunen geschikt voor boxsprings en bedden zonder bed ombouw. Er zijn een aantal bedsteunen en bedhekken speciaal gemaakt voor boxsprings zoals de Bedsteun Mobility. Deze is enkel geschikt voor boxsprings en bedden zonder bed ombouw. De zwenkbare handgreep van de Bedsteun Mobility zorgt ervoor dat men nog gemakkelijker in en uit bed kan stappen. Deze steun fungeert ook als hekje als men bang is om uit bed te vallen. Indien een handvat voldoende is, is de Bedcane Ergonomische Bedsteun een handige bedbeugel. De Bedcane Ergonomische Bedsteun is in hoogte verstelbaar en geschikt voor boxsprings en bedden zonder bed ombouw.

Wanneer men een bedsteun graag mee wil nemen op reis, zijn de Bedsteun Advantage en de Bedsteun Econorail ideaal. Deze zijn lichtgewicht, eenvoudig op te klappen (Bedsteun Advantage) of uit elkaar te halen (Bedsteun Econorail).

Hulp om uit bed te komen

Naast de bedhekken zijn er ook nog andere hulpmiddelen die helpen om uit bed te komen. Zo zijn er de transferbeugels, deze worden vaak in zorginstellingen ingezet. Zo is de Transferbeugel Easyleaver geschikt voor boxspring bedden en bedden zonder bed ombouw. De Transferbeugel Easyrail is juist speciaal voor bedden met een bed ombouw waar het matras in valt. Deze is ook verkrijgbaar in een dubbele uitvoering: Transferbeugel Easyrail Dubbel. Geschikt voor zowel één- als tweepersoons bedden, doordat de Transferbeugel Easyrail Dubbel in breedte verstelbaar is.

Het type bedbeugel Solid is voorzien van pootjes die op de grond staan en biedt veiligheid in en rondom het bed. De Bedsteun Solid is geschikt voor boxspring bedden en bedden zonder bedombouw.

Onze bedhekken worden aanbevolen door ergotherapeuten. Wilt u advies over het soort bedhek dat het beste bij uw situatie past? Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder!