Braces

Een brace wordt vaak gebruikt wanneer men last heeft van klachten bij een bepaald lichaamsdeel of gewricht. Een brace ondersteund en geeft stabiliteit waardoor klachten afnemen en eventuele blessures sneller kunnen genezen. Wanneer men last heeft en pijn ervaart in een lichaamsdeel of gewricht is soms het dragen van een brace een functionele oplossing. In de productgroep braces vindt u verschillende soorten braces

In de productgroep braces vindt u verschillende soorten braces. Een brace wordt vaak ook wel een bandage genoemd. Het grootste verschil is dat braces iets steviger zijn dan bandages. Bandages zijn vaak elastischer, stimuleren de spierfuncties en worden vooral gebruikt bij lichtere klachten. Zowel bandages als braces zorgen daarnaast voor een verlichting van de pijn en bevorderen het herstel.

Een brace geeft ondersteuning aan het menselijk lichaam waar dit nodig is ter preventie of behandeling van klachten. Braces zijn stabiliserende hulpmiddelen en bevorderen het herstel, zowel bij het sporten als in het dagelijks leven. Bandages stimuleren en verbeteren de functies van de spieren en zorgen daarnaast voor een betere lichaamshouding kunnen de volgende functie hebben: therapie, preventie van een blessure, en ter ondersteuning tijdens het revalideren.

Braces zijn uitermate geschikt om te gebruiken in het dagelijks leven. De braces in ons assortiment zijn daarom ook uitstekend te dragen als u aan het werk bent. Met deze braces wordt uw lichaamshouding verbetert. Braces bieden u een optimale ondersteuning voor uw lichaam. Braces worden vooral veel gebruikt bij rugklachten, bekkenklachten, enkelblessures, knieblessures en polsblessures.