Douchekrukken

Blijf veilig en comfortabel douchen

Met een douchekruk kunt u veilig en comfortabel blijven douchen in uw eigen badkamer. De badkamer- en douchetegels worden bij gebruik nat. Dit vergroot de kans op valpartijen in de badkamer, zeker wanneer u minder mobiel bent. Veiligheid is dan uitermate belangrijk. Met de aanschaf van een douchekruk kunt u het risico op uitglijden ondervangen en bovendien kunt u op uw gemak zittend douchen. Kenmerkend voor onze douchekrukken zijn de anti-slip voetjes en het gebruiksvriendelijke gebruik. U kunt douchekrukken eenvoudig verplaatsen vanwege het lichte gewicht.

AG Wooncomfort adviseert u graag welke douchekruk het beste past in uw douche situatie. Wilt u extra ondersteuning van een rugleuning met armsteunen? Dan is een douchestoel een juiste keuze..

ACTIE

Atlantis douchekruk

Atlantis contour douchekruk

Etac Edge douchekruk

Contour douchekruk met rugleuning

Atlantis Driehoekige Douchekruk

Etac Swift Douchekruk

Etac Swift Douchekruk met armsteunen

Aanbieding

Atlantis douchekruk met draaizitting

Opvouwbare douchekruk

Wanneer een douchekruk gebruiken?

Bent u slecht ter been, kunt u niet lang staan of verliest u snel uw evenwicht? Dan kunt u een douchekruk gebruiken. De douchekruk plaatst u in de douchecabine zodat u tijdens het douchen kunt zitten. Het voordeel hiervan is dat u zich zelfstandig kan reinigen op een veilige manier. U kunt de douchekruk tevens gebruiken als u zich wilt wassen of tijdens het tanden poetsen.

Een douchekruk kan ook gebruikt worden door mensen met evenwichtsstoornissen en daardoor een verhoogd valrisico hebben bij het douchen. Maar in dat geval is een douchestoel met armleuningen en een rugleuning wel aan te bevelen. Tot slot is een douchekruk handig voor het verzorgen van de voeten als dit niet meer staande lukt. Een douchekruk is een hulpmiddel dat ervoor zorgt dat mensen langer zelfstandig kan blijven wonen.

Bij AG Wooncomfort vindt u verschillende soorten douchekrukken. Douchekrukken bevatten in de meeste gevallen geen armleuningen en rugleuningen. Als u dat liever wel heeft kunt u kijken bij de douchestoelen. Toch zijn er ook douchekrukken met armsteunen. Douchekrukken hebben een recht zitvlak of een zitvlak met een lichte curve. Dit zitvlak kan rond, vierkant of rechthoekig zijn. Door de drie of vier poten staat de kruk stabiel op de grond. De poten hebben kunststoffen of rubberen doppen zodat ze stevig staan, niet zomaar wegglijden en de vloer niet beschadigen.

Wilt u de douchekruk kunnen meenemen of makkelijk kunnen opbergen? Dan kunt u het beste een inklapbare kruk gebruiken. Enkele modellen zijn verstelbaar in de hoogte. Voor extra comfort tijdens het zitten zijn er krukken met bekleding. Bij sommige varianten is het zitvlak draaibaar waardoor u zich eenvoudig kan bewegen. Tevens kunt u zo het opstapje bij de douchecabine vermijden door te gaan zitten en dan te draaien. Wilt u een douchekruk kopen? Dan kunt u het beste eerst verschillende modellen bekijken zodat u deze kunt vergelijken. Vervolgens kunt u bepalen welke kruk voor u het meest passend is.

Een douchekruk maakt het mogelijk om uzelf te verzorgen als u slecht ter been bent of als u moeite heeft met het bewaren van uw evenwicht. Het kan zijn dat u bang bent om uit te glijden terwijl u onder de douche staat. De kruk maakt u weer in staat om altijd zelfstandig te douchen en u zit tijdens het douchen veilig op een stabiele kruk.