Toiletstoelen

Een toiletstoel (postoel) is er in veel uitvoeringen. Zo zijn er bijvoorbeeld vaste, verstelbare, opvouwbare of verrijdbare toiletstoelen. Toiletstoelen geven u meer veiligheid en comfort. Standaard toiletstoelen zijn bijvoorbeeld voorzien van armleuningen en toiletemmer. Daarnaast zijn er toiletstoelen die inklapbaar zijn, deze zijn makkelijk te vervoeren, mee te nemen en op te bergen. Daarnaast kunt u ook kiezen voor toiletstoelen op wieltjes, hiermee kan iemand eenvoudig verplaatst worden. Er zijn toiletstoelen die ook te gebruiken zijn als douchestoel.

Waarom een toiletstoel?

Naar het toilet gaan kan op den duur niet meer zo gemakkelijk zijn als het was. Wilt u 's nachts liever niet naar de badkamer of toilet? Heeft u moeite om u zelf te verplaatsen? Is het huidige toilet moeilijk bereikbaar door bijvoorbeeld een opstapje of een trapje. Dan biedt een toiletstoel de uitkomst. Toiletstoelen helpen u zelfstandig naar het toilet te gaan, biedt comfort en vooral veiligheid. Toiletstoelen zijn verkrijgbaar in verschillende types.

Er zijn toiletstoelen die u naast uw bed of in de kamer kunt plaatsen, bijvoorbeeld de Etac Swift commode toiletstoel. Deze toiletstoel heeft een stijlvol design en kan met deksel of zitting worden afgesloten en is tevens geschikt als douchestoel.

Etac Swift commode toiletstoel

Herdegen Toiletstoel

Herdegen verstelbare Toiletstoel

Toiletstoel Club

Toiletstoel Easy Life

Naar het toilet gaan kan op den duur niet meer zo gemakkelijk zijn als het was. Wilt u 's nachts liever niet naar de badkamer of toilet? Heeft u moeite om u zelf te verplaatsen naar het toilet of als het huidige toilet moeilijk bereikbaar is door bijvoorbeeld een opstapje of een trapje, dan biedt een toiletstoel de uitkomst. Een toiletstoel helpt u zelfstandig naar het toilet te gaan, biedt comfort en vooral veiligheid. Toiletstoelen zijn verkrijgbaar in verschillende types. Zo zijn er vaste toiletstoelen, verstelbare toiletstoelen, opvouwbare toiletstoelen en verrijdbare toiletstoelen.

Er zijn toiletstoelen die u naast uw bed of in de kamer kunt plaatsen, bijvoorbeeld de Etac Swift commode toiletstoel deze toiletstoel heeft een stijlvol design en kan met een deksel of zitting worden afgesloten en is tevens geschikt als douchestoel.

Verrijdbare Toiletstoel

De verrijdbare toiletstoelen zijn voorzien van wieltjes om de persoon en stoel eenvoudig te verplaatsen en/of boven een toilet te positioneren. De wielen van de toiletstoelen zijn voorzien van remmen en de voetsteunen zijn inklapbaar en draaibaar. Hierdoor kunnen transfers makkelijker mogelijk worden gemaakt

Verstelbare toiletstoel

Bent u wat groter dan gemiddeld? Dan is een verstelbare toiletstoel een betere keuze. Is de toiletstoel te laag of zoekt u een toiletstoel met wat extra comfort? Dan kunt u ook het luxe model toiletstoel verstelbaar bekijken. Deze is verstelbaar van 81 - 96 cm. De waterafstotende, zachte bekleding en de comfortabele armsteunen bieden u extra comfort. Deze luxe toiletstoel kan in uw kamer worden geplaatst

Wordt een toiletstoel vergoed?

Er kan in bepaalde gevallen een aanspraak worden gemaakt op een bijdrage van de gemeente. Hiervoor kunt u terecht bij het WMO-loket van uw gemeente

Heeft u nog vragen over een toiletstoel stoel? Neem dan contact op met onze klantenservice via 043- 8520100