Toiletverhogers

Een toiletverhoger geeft ondersteuning als het moeilijker wordt om zelfstandig van het toilet gebruik te maken. AG Wooncomfort levert een uitgebreid assortiment toiletverhogers. Het verhogen van het toilet zorgt er voor dat het gaan zitten en weer opstaan gemakkelijker en veiliger is. Om de veiligheid te verbeteren en de onafhankelijkheid van de gebruiker te verhogen is het aan te raden een toiletverhoger in combinatie met wandgrepen/handsteunen te gebruiken. Het bestaande toilet kan dan nog gewoon zelfstandig comfortabel en veilig gebruikt worden. 

Handicare toiletverhoger met deksel

Toiletverhoger Ticco 2G

Etac Hi-Loo toiletverhoger

Etac Hi-Loo toiletverhoger met armsteun vast gemonteerd

Toiletverhoger Contact Plus

Aquatec 90000 toiletverhoger

Atlantis toiletverhoger met deksel

Etac Hi-Loo toiletverhoger vast

Waar moet u op letten bij het kopen van een toiletverhoger?

Hoe zwaar is de gebruiker?

De toiletverhogers hebben namelijk een verschillend maximaal gewicht die ze aan kunnen. Dit verschilt van minimaal 135 Kg tot een maximum van 225 Kg. Met hoeveel centimeter moet de toiletzitting verhoogt worden? De hoogtes verschillen van 2 cm tot 15 cm.

Zijn er armleuningen nodig om op te staan of te gaan zitten? Is dat zo? Dan kunt u kiezen voor een toiletverhoger met armleuningen. Daarnaast kunt u ook nog na gaan of u liever een zachte zitting heeft of een normale toiletbril. Alle toiletverhogers die AG Wooncomfort aanbiedt zijn gemakkelijk zelf te monteren. U plaatst de verhoger op de toiletpot en u maakt de verhoger gemakkelijk vast met de bijgeleverde kunststof schroef of klemmetjes. Deze schroef is sterk en zorgt voor stabiliteit en veiligheid. Daarnaast zijn al onze toiletverhoger simpel en eenvoudig te reinigen wat erg belangrijk is voor een optimale hygiëne.

Wordt een toiletverhoger vergoed?

Een toiletverhoger kan eventueel met een aanvullende verzekering vergoedt worden door de zorgverzekeraar. Neem wel altijd eerst contact op met uw verzekeraar over de mogelijkheden. AG Wooncomfort adviseert! Vraag advies aan een ergotherapeut. Een ergotherapeut kan samen met u nagaan wat uw beperkingen en mogelijkheden zijn. Vanuit de basisverzekering hebben alle verzekerden recht op vergoeding van ergotherapie. Vraag bij uw verzekeraar naar de mogelijkheden